Du er her

Historikk

Den første institusjonen ble bygget i 1924 som et tuberkulosehjem. Tuberkulosehjemmet ble senere omgjort, først til sykehjem, og i 1953 til Solfeng Rekreasjonshjem. I tyve år var dette det eneste i sitt slag nord for Dovre.
I 1979 ble et nytt bygg oppført: Meråker Sanitetsforenings Kurbad med stort basseng og 54 plasser.
Kurbadet fikk status som Opptreningsinstitusjon gruppe I, og det ble inngått samarbeidsavtale om rehabilitering med Nord-Trøndelag Fylkeskommune i 1989.

Fra 1. januar 2006 ble det inngått avtale med Helse Midt-Norge RHF om kjøp av rehabiliteringstjenester.
I 2010 ble en ny avtale inngått med Helse Midt-Norge RHF. Ved ny anbudsrunde i 2013 inngikk Kurbadet en ny 4 års avtale om levering av spesialiserte rehabiliteringstjenester til Helse Midt-Norge RHF. Nåværende anbudsperiode omfatter kjøp av rehabiliteringstjenester innen døgn, dag og ambulant virksomhet.

I over 100 år har Sanitetsforeningen vært med på å levere tjenester til det offentlige.

Vi har møtt og møter politikernes ønsker om endring. Organisasjonen har tilpasset seg Samhandlingsformens krav ved å flytte kompetanse dit folket bor. I tillegg til døgnrehabilitering er det opprettet dagrehabilitering i Stjørdal, fem mil fra modervirksomheten. Det er også opprettet ambulant virksomhet. Et mobilt team som er aktør for fem kommuner i Væresregionsamarbeidet.

Norske Kvinners Sanitetsforening

Meråker kurbad eies av Norske Kvinners Sanitets-forening. Sanitetskvinnene har et stort og bredt samfunns-engasjement. 

skjermbilde_2014-03-21_kl._11.18.20_1.png

Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norges nettsted formidler nyheter og fakta og helsetjenesten fra våre fem helseforetak i Midt-Norge og fra administrasjonen i Helse Midt-Norge.

logo-helse-midt-norge.gif

Spekter

Spekter skal bidra til suksess for våre medlemmer. Vårt engasjement tar utgangspunkt i en bærekraftig utvikling av velferdsstaten og et konkurransedyktig næringsliv.

spekter_logo_web.jpg

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer