Du er her

Kjøkken

Kjøkken

Vårt kjøkken tilbyr en 7 ukers rullerende meny. Basert på et sundt og godt norsk kosthold, i tråd med nasjonale retningslinjer.

Det serveres middagsmat som er saltredusert til alle pasienter. Det produseres egen fiske- og kjøttfarse. Menyen er sammensatt av fisk, kjøtt, egenproduserte farseprodukter og grønnsaker. Diett (laktosefritt, glutenfritt, saltredusert) serveres når det er forordnet av helsemessige årsaker og  identifisert ved innskriving.
I de tilfelle der en ikke liker dagens rett, tilbys brødmat, kornprodukter, yoghurt og salat.

Vår meny tilpasses sesongvarer, samt hvilken tilgang det er på de ulike produktene. Det serveres 4 måltider hver dag, med vekt på riktig ernæring med tanke på trening/rehabilitering. Vi har til enhver tid stående fram en variasjon av frukt/grønt til bespisning for alle våre pasienter. Vår matsal er basert på buffet prinsippet, hvor en kan forsyne seg selv fra varme eller kalde anretninger.

I tillegg serverer vi tilpasset dietter på tallerken til de som måtte ha behov for det. All diett føres etter prinsipper hentet fra «Kosthåndboka»- utgitt av helsedirektoratet. For de som krever en spesiell diett skal det ligge en diagnose fra lege til grunn.

For de som ønsker vektreduksjon og kostendring kan vi tilby kostveiledning. De som får slik veiledning, må praktisere dette under hele oppholdet. Det vil gjøre endringen letter å få til når man kommer hjem etterpå.

For spørsmål om spesialtilpasset diett, ber vi deg ta kontakt med kjøkkenet før oppholdet ditt. Vi kan da forberede best mulig til ditt opphold.

Kjøkkenet har som ideologi å tilvirke det aller meste fra grunnen av. Vi ønsker størst mulig kjennskap til alt  innholdet i maten og vi ønsker minst mulig konserveringsmidler/tilsetningsstoffer. Vi serverer en del produkter fra våre lokale leverandører. Meråker kjøtt er en av leverandørene, som jobber mot flere lokale leverandører som bidrar til mer kortreist mat.

Vel bekomme.

fruktfat.jpg

 

 

Norske Kvinners Sanitetsforening

Meråker kurbad eies av Norske Kvinners Sanitets-forening. Sanitetskvinnene har et stort og bredt samfunns-engasjement. 

skjermbilde_2014-03-21_kl._11.18.20_1.png

Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norges nettsted formidler nyheter og fakta og helsetjenesten fra våre fem helseforetak i Midt-Norge og fra administrasjonen i Helse Midt-Norge.

logo-helse-midt-norge.gif

Spekter

Spekter skal bidra til suksess for våre medlemmer. Vårt engasjement tar utgangspunkt i en bærekraftig utvikling av velferdsstaten og et konkurransedyktig næringsliv.

spekter_logo_web.jpg

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer