Du er her

Mål og mestring

Vi tilbyr behandling innen en rekke diagnoseområder. Felles for disse er det viktige elementer som skal sikre pasientens medvirkning og best mulig resultat. For å lykkes må det etableres mål som pasienten selv er delaktig med å definere. Noen ganger trer pasientens mål frem etterhvert utover i prosessen. Evaluering undervegs og justering av tiltak er derfor viktig å kunne gjennomføre en rehabilitering. For å lykkes er det avgjørende at pasienten selv er motivert for endring. Dersom dette mangler i starten, kan det likevel komme motiv for endring utover i forløpet. Nyorientering om ens eget liv og situasjon kan ta endel fokus og krefter. 

Beskrivelse i Norsk Helseinformatikk om mål og mestring for revmatikerpasienter: Rehabiliteringsprosessen bør være målstyrt. Tiltakene knyttes opp mot pasientens individuelle ønsker og behov, samt at pasienten sikres størst mulig grad av egenkontroll i prosessen. Pasientens aktive deltakelse i rehabiliteringsarbeidet øker når pasienten selv deltar i målformulering, planlegging og avgjørelser. Arbeidet med å bestemme mål for rehabiliteringen kan derfor anses som basis for rehabiliteringsprosessen. Målene må være klart definerte, klare og formulert slik at de fremstår som brukbare og brukervennlige.

Beskrivelse i Norsk Helseinformatikk om motivasjon er avgjørende for revmatikerpasienter: Et viktig innslag i rehabiliteringen er å måle og dokumentere at rehabiliteringen virker og gir resultater. Det viktigste målet for rehabiliteringen er likevel å hjelpe pasienten til å delta i aktiviteter og roller som hun eller han verdsetter, for på den måten å styrke motivasjon og opplevelse av god livskvalitet.

Dette medfører at pasienter må ha individuelt tilpasset tilbud. Selv om det gis tilbud i en gruppe, er det også individuelle tilpassninger som ligger til grunn i rehabiliteringsprosessen. 

Norske Kvinners Sanitetsforening

Meråker kurbad eies av Norske Kvinners Sanitets-forening. Sanitetskvinnene har et stort og bredt samfunns-engasjement. 

skjermbilde_2014-03-21_kl._11.18.20_1.png

Helse Midt-Norge

Helse Midt-Norges nettsted formidler nyheter og fakta og helsetjenesten fra våre fem helseforetak i Midt-Norge og fra administrasjonen i Helse Midt-Norge.

logo-helse-midt-norge.gif

Spekter

Spekter skal bidra til suksess for våre medlemmer. Vårt engasjement tar utgangspunkt i en bærekraftig utvikling av velferdsstaten og et konkurransedyktig næringsliv.

spekter_logo_web.jpg

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer