AktivTurCamp

Er et tilbud utarbeidet i samarbeid med Helse Midt-Norge RHF, Habiliteringstjenestene for barn, ungdom og voksne i Midt-Norge, og tverrfaglig habiliteringsteam ved Meråker Kurbad.

NESTE OPPHOLD: 07.09.20 – 11.09.20

SØKNADSFRIST: 07.08.20

MÅLGRUPPE

  • Lettere til moderat psykisk utviklingshemmede
  • Autismespekterforstyrrelser
  • Alder 5-15 år med ledsager

MÅLSETNING

Målet med oppholdet er mestring og videreutvikling av fysiske ferdigheter i ulike utendørs aktiviteter sammen med andre i samme situasjon. Det overordnede målet er at deltagerne skal bygge selvtillit og mestring i friluftsliv som turer i skog og mark, fisking, båltenning, leirplass, samt utprøving av andre aktiviteter som klatreparken, ridning, frisbeegolf blant annet. Målet er å bidra til et grunnlag for å øke trygghet, trivsel og sosial deltagelse på skolen og fritiden som en del av en habiliteringsprosess.

ORGANISERING OG INNHOLD

5 dagers opphold. Gruppeopphold med 6-8 deltagere i hver gruppe med ledsager

Det gjennomføres en -  to slike opphold pr år. Avhengig av søkerantall.

VIRKEMIDLER

  • Styrking av ferdigheter i friluftsliv og turaktiviteter
  • Klatreparken, sykling, ridning og frisbeegolf
  • Gruppesamtale for foresatte/ledsagere
  • Balanseøvelser, koordinasjons øvelser i aktivitetsbank.
  • Kombineres med varmebasseng, fysioterapi og sosiale aktiviteter.

Hver deltager får et tverrfaglig team bestående av fysioterapeut, sykepleier/vernepleier og ergoterapeut
som gjennomfører innskriving og følger opp individuelle tilpasninger, kartlegging og oppfølging med sentrale personer i hjemkommune.
Samarbeidet er sentralt for å sikre best mulig oppfølging etter endt opphold.

Meråker Kurbad er i tillegg en døgnbemannet institusjon med sykepleiere/vernepleier, på kveld og natt. Deltagerne har døgnbemannet tilsyn og oppfølging
Vi har idrettspedagog, og flere i fagstaben som har tatt kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for ulike funksjonsnedsettelser, i regi av Norges Idrettsforbund.

Meråker Kurbad kan være del av en langsiktig plan som fremmer selvstendighet fra et tidlig tidspunkt i livet.
Som progresjon kan deltager søke seg til andre temaopphold vi har ved Meråker kurbad, etterhvert som deltageren vokser inn i ungdomsalder og voksenliv.
For opplæring, mestring, utvikling og selvstendighet kan AktivSommerCamp og Kokkekurset være en del av en større og langsiktig plan
for lettere til moderat psykisk utviklingshemmede. Deltagerne har døgnbemannet tilsyn og oppfølging. Medisinsk tilsyn av lege ved behov. Sosionom tilbys også ved behov.

FASILITETER
Organiseringen av oppholdet vil foregå i vårt nye tilbygg tilpasset funksjonshemmede. Det er 8 store tilrettelagte rom med plass til ledsager tilknyttet kjøkken og spiseområde. Det er god plass for rullestolbrukere, to av rommene har takheis, samt opp- og nedheisbar servant. Alle rommene er utstyrt med store bad og regulerbar seng. Det er også en tv-stue i forlengelsen av kjøkken/spisestue som kan avskjermes med skillevegg, dette er også et fint lekeområde med matter og leker tilgjengelig. Denne fløyen blir avholdt deltagerne og deres ledsagere i perioden de er hos oss. Dette skaper mulighet til erfaringsutveksling mellom foresatte/ledsagere under hele oppholdet. 

VARMEBASSENG:
Vårt basseng ligger i samme bygg i umiddelbar nærhet, 12,5 x 8 m og har en temperatur på kontinuerlig 34-36 grader. Vi har to bassengstoler med hjul som vi kan trille ned i bassenget. Vi har også en sitteheis i tilknytning til bassenget, denne går fint å håndtere selv om man har mulighet til det. 

 

TRENINGSSAL:
Vi har treningssal med ulike treningsapparater for styrke og kondisjonstrening, tredemøller, ergometersykler, nustep, gangbane etc. Det går fint å ta seg fram for rullestolbrukere i vår treningssal.

 

UTEANLEGG:
Meråker er ei fjellbygd som ligger i naturskjønne omgivelser og turmulighetene er store både i nærområde og på fjellet. Vi har mange fiskevann. Vi har lekeapparater i vårt uteområde. Sandkasse, frisebeegolf bane, asfaltert rullestol/sykkelløype. Andre anlegg vi bruker er anlegget ved Meråker skole og videregående skole. På Vardetun har vi tilgang til fotballbaner og friidrettsbane.

 

INNEANLEGG:
Vi samarbeider mye med Meråker Videregående skole, og har tilgang til alle deres anlegg ved behov. Meråker Videregående skole er en landslinje innen idrettene langrenn, skiskyting, skyting og fotball, de har også friluftlivslinje. De har både håndballhall, fotballhall, skytehall, og et stort flerbruksareal utendørs.

 

LEDSAGER:
Meråker Kurbad dekker opphold for deltager og en ledsager for deltagere 15 år og yngre. For alder 16 år og eldre er det egenandelstak 2 som gjelder. Ved behov for ledsager til deltagere 16 år og eldre ta kontakt med Meråker Kurbad. Foresatte kan ha rett på opplæringspenger. Lege ved Meråker Kurbad er behjelpelig med å fylle ut søknad. Snakk gjerne med NAV om dette før oppholdet eller les mer om opplæringspenger på NAV sine hjemmesider: https://www.nav.no/no/person/familie/sykdom-i-familien/relatert-informasjon/opplaeringspenger
Er det behov for besøk av flere foresatte/søsken til en deltager, må dette avtales i god tid på forhånd på grunn av booking. Pris for overnatting med fullpensjon er 650 kr pr døgn for voksne over 16 år. For barn under 16 år er prisen for fullpensjon 500 kr pr døgn.

 Eksempel på program (med forbehold om endringer)

kl

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.30

-9.15

 

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

09.30-12

Ankomst og innsjekk 11

Velkomstmøte kl 11.30

Fisketur til Litjfunnsjøen.

Klatreparken

Ridesenteret

Felles avslutningssamtale

12-12.45

 Lunsj

Lunsj ute

Lunsj ute

Lunsj

Lunsj

13-15

Innskriving

Fisketur   

Klatreparken

Sykkeltur + bærplukking

Utreisesamtaler

Og utsjekk

15.30-16.15

Middag

Middag

Middag

Middag

 

17-19.30

Bli kjent aktiviteter ved lavvo

17.00

Gruppesamtale for foresatte/ledsagere

Aktivitetsbank for deltagerne

 

Individuelle samtaler/kartlegging hjemmesituasjon

 

 Basseng

 Avspenning  Basseng

 

 

19.30-20.15

Kveldsmat

 

Kveldsmat

Kveldsmat

Kveldsmat

 

2030 og utover

 

Bingokveld

Sosiale aktiviteter

Sosiale aktiviteter