FASILITETER
Vi har flere rom tilpasset mennesker med nedsatt funksjon. Vi har også 8 store tilrettelagte rom med plass til ledsager tilknyttet kjøkken og spiseområde. Det er god plass for rullestolbrukere, to av rommene har takheis, samt opp- og nedheisbar servant. Alle rommene er utstyrt med store bad og regulerbar seng. Det er også en tv-stue i forlengelsen av kjøkken/spisestue som kan avskjermes med skillevegg. Dette er også et fint lekeområde med matter, hobbyaktiviteter og leiker tilgjengelig. Denne fløyen blir avholdt deltagerne på våre habiliteringsgrupper og deres ledsagere i perioden de er hos oss. Dette skaper mulighet til erfaringsutveksling mellom foresatte/ledsagere under hele oppholdet. 

VARMEBASSENG:

Image
basseng

Vårt basseng ligger i samme bygg i umiddelbar nærhet, 12,5 x 8 m og har en temperatur på 34-36 grader. Vi har to bassengstoler med hjul som vi kan trille ned i bassenget. Vi har også en sitteheis i tilknytning til bassenget, denne går fint å håndtere selv om man har mulighet det.  

TRENINGSSAL:
Vi har trenings sal med ulike treningsapparater for styrke og kondisjonstrening, tredemøller, ergometersykler, nustep, gangbane etc. Det går fint å ta seg fram for rullestolbrukere i vår treningssal.

Image
treningsal

 


 

UTEANLEGG:
Vi har et lekeområde ute med blant annet sandkasser tilpasset rullestolbrukere. Vi har frisbeegolf bane, asfaltert rullestol/sykkelløype. Asfaltert vei til turområder både ved Meråker Kurbad og utenfor i nærheten. Vi har Lavvo som skaper en fin atmosfære på våre turdager. Lavvo kan også brukes av våre pasienter om de ønsker å fyre opp bål og ha sosialt samvær her. Andre anlegg vi bruker er anlegget ved Meråker skole og videregående skole. På Vardetun har vi tilgang til fotballbaner og friidrettsbane. I Grova har vi tilgang til universelt asfaltert løype i naturskjønne omgivelser. 

Image
frisbee

LEDSAGER:
Meråker Kurbad dekker opphold for deltager og en ledsager for deltagere 15 år og yngre. For alder 16 år og eldre er det egenandelstak 2 som gjelder. Ved behov for ledsager til deltagere 16 år og eldre ta kontakt med Meråker Kurbad. Foresatte kan ha rett på opplæringspenger. Lege ved Meråker Kurbad er behjelpelig med å fylle ut søknad. Snakk gjerne med NAV om dette før oppholdet eller les mer om opplæringspenger på NAV sine hjemmesider. 
Er det behov for besøk av flere foresatte/søsken til en deltager, må dette avtales i god tid på forhånd på grunn av booking. Pris for overnatting med fullpensjon er 650 kr pr døgn for voksne over 16 år. For barn under 16 år er prisen for fullpensjon 500 kr pr døgn.