Vårt kjøkken

Image
Påsmurt mat på fat

Vårt institusjonskjøkken produserer mat til pasientene og tilbereder varm mat til Meråker kommunes institusjoner. Kostholdet er basert på Helsedirektoratets Kosthåndbok. Klinisk ernæringsfysiolog bistår kjøkkenet og enkeltpasienter med dietter og kostholdsanbefalinger.

Kjøkkenet tilbyr en 7 ukers rullerende middagsmeny, sammensatt av fisk, kjøtt og grønnsaker. Diett (laktosefri, glutenfri, saltredusert) tilbys til pasienter som av helsemessige årsaker trenger det. Dette avtales under innskrivningssamtalen. I de tilfeller en ikke liker dagens rett, tilbys brødmat, kornprodukter, yoghurt og salat.

Det serveres 4 måltider hver dag. Det er mulig å smøre matpakke. Salatbar, kornprodukter, yoghurt og frukt er alltid tilgjengelig. 

Kjøkkenet har som ideologi og produsere så mye som mulig fra grunnen av. Vi produserer egne farser til de som har behov for det. Kjøtt og fiskekraft produseres fra bunnen av. Vi bruker lokale leverandører, som Meråker Kjøtt AS.