Image
hest

Er et tilbud utarbeidet i samarbeid med Helse Midt-Norge RHF, Habiliteringstjenestene for barn, ungdom og voksne i Midt-Norge, og tverrfaglig habiliteringsteam ved Meråker Kurbad.

Dette er et opphold med fokus på utprøving, trening og utvikling av sykkelferdigheter, kombinert med ridning, stell av hest og møte med dyr.
Målet er overføring til fritiden, som kan bidra til økt aktivitet og sosial deltagelse.

 

NESTE OPPHOLD:  03.06.24 - 10.06.24

SØKNADSFRIST: 06.05.24 

SLIK SØKER DU OPPHOLD (trykk på linken): https://meraker-kurbad.no/soknadsprosesshenvisning

MÅLGRUPPE

  • For barn og ungdom 6-15 år med Down Syndrom.  
  • Krever ledsager

MÅLSETNING

Målet med oppholdet er utprøving av sykkel og ridning. Utprøving av ridning som en mulig fritidsaktivitet. Utprøving av andre sommeraktiviteter utendørs som kan overføres til fritiden. Et overordnet mål er å opparbeide selvtillit og mestring, som kan bidra til økt aktivitet og sosial deltagelse på fritiden.

ORGANISERING OG INNHOLD

7 - 10 dager. Gruppeopphold. 6-8 deltagere pr gruppe.

VIRKEMIDLER:

  • Forbedre sykkelferdighetene eller prøve ut sykkel som et aktivitetshjelpemiddel.
  • Prøve ut hesteridning og møte hest i ulike settinger.
  • Møte andre dyr
  • Kartlegging og oppfølging med sentrale personer i hjemkommune
  • Bli kjent med andre personer i samme situasjon
  • Varmebasseng, avspenning og sosiale aktiviteter

Hver bruker får et tverrfaglig team bestående av fysioterapeut, sykepleier/vernepleier og ergoterapeut som gjennomfører innskriving og følger opp individuelle tilpasninger, kartlegging og oppfølging med sentrale personer i hjemkommune. Samarbeidet er sentralt for å sikre best mulig oppfølging etter endt opphold. Både for å kartlegge begrensninger, men også mulighetene for ridning og sykkelaktiviteter der hvor du bor. 

Meråker Kurbad er døgnbemannet med sykepleiere/vernepleier. Vi har idrettspedagog og flere i fagstaben som har tatt kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for ulike funksjonsnedsettelser av Norges Idrettsforbund. Vi samarbeider med Hestesportlaget og Meråkerfjell Ridesenter som har mye erfaring med ridning til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Deltagerne får medisinsk tilsyn av lege ved behov. Sosionom tilbys også etter behov.

FASILITETER
Organiseringen av oppholdet vil foregå i vårt nye tilbygg tilpasset funksjonshemmede. Det er 8 store tilrettelagte rom med plass til ledsager tilknyttet kjøkken og spiseområde. Det er god plass for rullestolbrukere, to av rommene har takheis, samt opp- og nedheisbar servant. Alle rommene er utstyrt med store bad og regulerbar seng. Det er også en tv-stue i forlengelsen av kjøkken/spisestue som kan avskjermes med skillevegg. Dette er også et fint lekeområde med matter og leiker tilgjengelig. Denne fløyen blir avholdt deltagerne og deres ledsagere i perioden de er hos oss. Dette skaper mulighet til erfaringsutveksling mellom foresatte/ledsagere under hele oppholdet. Vi har også sanserom med muligheter for sanseopplevelser og hvile.

VARMEBASSENG:
Vårt basseng ligger i samme bygg i umiddelbar nærhet, 12,5 x 8 m og har en temperatur på kontinuerlig 34-36 grader. Vi har to bassengstoler med hjul som vi kan trille ned i bassenget. Vi har også en sitteheis i tilknytning til bassenget, denne går fint å håndtere selv om man har mulighet det.  

TRENINGSSAL:
Vi har trenings sal med ulike treningsapparater for styrke og kondisjonstrening, tredemøller, ergometersykler, nustep, gangbane etc. Det går fint å ta seg fram for rullestolbrukere i vår treningssal.


UTEANLEGG:
Vi har et lekeområde ute med blant annet sandkasser tilpasset rullestolbrukere. Vi har frisbeegolf bane, asfaltert rullestol/sykkelløype. Asfaltert vei til turområder både ved Meråker Kurbad og utenfor i nærheten. Andre anlegg vi bruker er anlegget ved Meråker skole og videregående skole. På Vardetun har vi tilgang til fotballbaner og friidrettsbane. I Grova har vi tilgang til universelt asfaltert løype i naturskjønne omgivelser. Vi samarbeider med Meråkerfjell Ridesenter og Hestesportlaget. Vi har tilgang til hest i nærområde ved Meråker Kurbad.

INNEANLEGG:
Vi samarbeider mye med Meråker Videregående skole, og har tilgang til alle deres hallanlegg ved behov.


LEDSAGER:
Meråker Kurbad dekker opphold for deltager og en ledsager for deltagere 15 år og yngre. For alder 16 år og eldre er det egenandelstak 2 som gjelder. Ved behov for ledsager til deltagere 16 år og eldre ta kontakt med Meråker Kurbad. Foresatte kan ha rett på opplæringspenger. Lege ved Meråker Kurbad er behjelpelig med å fylle ut søknad. Snakk gjerne med NAV om dette før oppholdet eller les mer om opplæringspenger på NAV sine hjemmesider. https://www.nav.no/no/person/familie/sykdom-i-familien/relatert-informasjon/opplaeringspenger
Er det behov for besøk av flere foresatte/søsken til en deltager, må dette avtales i god tid på forhånd på grunn av booking. Pris for overnatting med fullpensjon er 650 kr pr døgn for voksne over 16 år. For barn under 16 år er prisen for fullpensjon 500 kr pr døgn.

Eks på program (med forbehold om endringer)

kl

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.30

-9.15

 

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

09.30-12

Ankomst og innsjekk 11

Velkomstmøte kl 11.30

Heldag ved ridesenteret, 

Tur og aktivitetsdag for hele huset, Utprøvingsdag av sykkel, som aktivitets-hjelpemiddel

Tur med hest og vogn

Gårdsbesøk.

12-12.45

 Lunsj

Lunsj ute

Lunsj ute

Lunsj

Lunsj

13-15

Innskriving

Ridetur i turområdet ved ridesenteret

Sykkeltrening mot gapahuken

Sykkeltrening 

Varmebasseng og utreisesamtaler

15.30-16.15

Middag

Middag

Middag

Middag

 

17-19.30

Bli kjent og vi prøver syklene

Hilser på hestene på beite

 

18.30 Basseng

Individuelle samtaler/kartlegging av hjemmesituasjon
18.30 Basseng

1730 Avspenning 1830 Basseng

 

Kort sykkeløkt + vedlikehold og vask/stell av sykkel

19.30-20.15

Kveldsmat

Grillkveld i lavvo

Kveldsmat

Kveldsmat

Kveldsmat

 

2030 og utover

 

Bingokveld

Sosiale aktiviteter

Sosiale aktiviteter

Sosial avslutningskveld

 

kl

Lørdag

8.30

-9.15

Frokost

09.30-12

Basseng kl 10 Pakking og utsjekk

12-12.45

 Lunsj

13-15

Avreise

15.30-16.15

Middag

17-19.30

 

19.30-20.15