Image
hest

Er et tilbud utarbeidet i samarbeid med Helse Midt-Norge RHF, Habiliteringstjenestene for barn, ungdom og voksne i Midt-Norge, og tverrfaglig habiliteringsteam ved Meråker Kurbad.

Dette er et opphold der fokuset er utprøving, trening og utvikling av sykkelferdigheter for å kunne overføre dette til fritiden og bidra til økt aktivitet og sosial deltagelse.
Det er også et kombinert opphold der det blir muligheter for ridning, stell av hest og møte med dyr.

NESTE OPPHOLD: 08.06.20 – 13.06.20

SØKNADSFRIST: 08.05.20

SLIK SØKER DU OPPHOLD (trykk på linken): https://meraker-kurbad.no/soknadsprosesshenvisning

MÅLGRUPPE

  • Fysiske funksjonsnedsettelser som cerebral parese, muskelsykdom, ryggmargsskade, amputerte, eller andre medfødte/ervervede fysiske funksjonsnedsettelser og lignende tilstander.
  • Alder 5-30 år.
  • Alle under 15 år må ha med ledsager.

MÅLSETNING

Målet med oppholdet er utprøving av sykkel og ridning. Utvikling og intensiv trening av sykkelferdigheter. Utprøving av ridning som en mulig fritidsaktivitet. Et overordnet mål er å opparbeide selvtillit og mestring som kan bidra til økt aktivitet og sosial deltagelse på fritiden.

ORGANISERING OG INNHOLD

6 dager. Gruppeopphold. 6-8 deltagere pr gruppe.

VIRKEMIDLER:

  • Forbedre sykkelferdighetene eller prøve ut sykkel som et aktivitetshjelpemiddel.
  • Prøve ut hesteridning og møte hest i ulike settinger.
  • Møte andre dyr
  • Kartlegging og oppfølging med hjemkommune
  • Bli kjent med andre brukere i samme situasjon
  • Varmebasseng, avspenning, fysioterapi og sosiale aktiviteter

Hver bruker får et tverrfaglig team bestående av fysioterapeut, sykepleier/vernepleier og ergoterapeut som gjennomfører innskriving og følger opp individuelle tilpasninger, kartlegging og oppfølging med hjemkommune/ansvarsgruppe. Samarbeid med ansvarsgruppe i hjemkommune er sentralt for å sikre best mulig oppfølging etter endt opphold. Både for å kartlegge begrensninger, men også mulighetene for ridning der hvor du bor. I tillegg har vi idrettspedagog og flere i fagstaben som har tatt kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for ulike funksjonshemminger av Norges Idrettsforbund. Vi samarbeider med Hestesportlaget og Meråkerfjell Ridesenter som har mye erfaring med ridning til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Deltagerne får medisinsk tilsyn av lege ved behov. Sosionom tilbys også etter behov.

FASILITETER
Organiseringen av oppholdet vil foregå i vårt nye tilbygg tilpasset funksjonshemmede. Det er 8 store tilrettelagte rom med plass til ledsager tilknyttet kjøkken og spiseområde. Det er også en tv-stue i forlengelsen av kjøkken/spisestue som kan avskjermes med skillevegg. Dette er også et fint lekeområde med matter og leiker tilgjengelig. Denne fløyen blir avholdt deltagerne og deres ledsagere i perioden de er hos oss. Dette skaper mulighet til erfaringsutveksling mellom foresatte/ledsagere under hele oppholdet. Vi har også sanserom med muligheter for sanseopplevelser og hvile.

VARMEBASSENG:
Vårt basseng ligger i samme bygg i umiddelbar nærhet, 12,5 x 8 m og har en temperatur på kontinuerlig 34-36 grader

TRENINGSSAL:
Vi har trenings sal med ulike treningsapparater for styrke og kondisjonstrening, tredemøller, ergometersykler, nustep, gangbane etc.

UTEANLEGG:
Vi har et lekeområde ute med blant annet sandkasser tilpasset rullestolbrukere. Vi har frisbeegolf bane, asfaltert rullestol/sykkelløype. Asfaltert vei til turområder både ved Meråker Kurbad og utenfor i nærheten. Andre anlegg vi bruker er anlegget ved Meråker skole og videregående skole. På Vardetun har vi tilgang til fotballbaner og friidrettsbane. I Grova har vi tilgang til universelt asfaltert løype i naturskjønne omgivelser. Vi samarbeider med Meråkerfjell Ridesenter og Hestesportlaget. Vi har tilgang til hest i nærområde ved Meråker Kurbad.

INNEANLEGG:
Vi samarbeider mye med Meråker Videregående skole, og har tilgang til alle deres hallanlegg ved behov.

LEDSAGER:
Meråker Kurbad dekker opphold for deltager og en ledsager for deltagere under 15 år. For 16 år og eldre er det egenandelstak 2 som gjelder. Er det behov for flere ledsagere/foresatte/søsken til en deltager, må dette avtales i god tid på forhånd på grunn av booking. Pris for overnatting med fullpensjon er 650 kr pr døgn for voksne over 16 år. For barn under 16 år er prisen for fullpensjon 500 kr pr døgn. Foresatte og ledsagere kan ha rett på opplæringspenger. Lege ved Meråker Kurbad er behjelpelig med å fylle ut søknad. Snakk gjerne med NAV om dette før oppholdet eller les mer om opplæringspenger på NAV sine hjemmesider. 

Eks på program (med forbehold om endringer)

kl

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.30

-9.15

 

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

09.30-12

Ankomst og innsjekk 11

Velkomstmøte kl 11.30

Heldag ved ridesenteret, innføring i ridning og stell av hest

Tur og aktivitetsdag for hele huset, Utprøvingsdag av sykkel, som aktivitets-hjelpemiddel

Tur med hest og vogn

Tur til Stordalen på ponniridning.

12-12.45

 Lunsj

Lunsj ute

Lunsj ute

Lunsj

Lunsj

13-15

Innskriving

Ridetur i turområdet ved ridesenteret

Sykkeltrening mot gapahuken

Sykkeltrening i sykkelhinderløypa

Varmebasseng og utreisesamtaler

15.30-16.15

Middag

Middag

Middag

Middag

 

17-19.30

Bli kjent og vi prøver syklene

Hilser på hestene på beite

 

18.30 Basseng

Individuelle samtaler/kartlegging av hjemmesituasjon
18.30 Basseng

1730 Avspenning 1830 Basseng

 

Kort sykkeløkt + vedlikehold og vask/stell av sykkel

19.30-20.15

Kveldsmat

Grillkveld i lavvo

Kveldsmat

Kveldsmat

Kveldsmat

 

2030 og utover

 

Bingokveld

Sosiale aktiviteter

Sosiale aktiviteter

Sosial avslutningskveld

 

kl

Lørdag

8.30

-9.15

Frokost

09.30-12

Basseng kl 10 Pakking og utsjekk

12-12.45

 Lunsj

13-15

Avreise

15.30-16.15

Middag

17-19.30

 

19.30-20.15