Image
turliv

Er et tilbud utarbeidet i samarbeid med Helse Midt-Norge RHF, Habiliteringstjenestene for barn, ungdom og voksne i Midt-Norge, og tverrfaglig habiliteringsteam ved Meråker Kurbad.
Vi samarbeider også med friluftslivslinja ved Meråker Videregående skole

Dette er et tilbud hvor fokuset er opplæring, opplevelser og mestring av friluftslivsaktiviteter for de som er glad i turaktiviteter og turliv.

NESTE OPPHOLD: Det settes opp opphold når det er kommet inn nok søknader

SØKNADSFRIST: Det er fritt fram å søke. Merk søknad/henvisning med TurLivetUka

SLIK SØKER DU OPPHOLD (trykk på linken): https://meraker-kurbad.no/soknadsprosesshenvisning

MÅLGRUPPE:

 • For fysiske funksjonsnedsettelser som cerebral parese, muskelsyke, ryggmargskade, amputerte, ervervede/ medfødte funksjonsnedsettelser og lignende tilstander.
 • Alder 16-30 år

MÅLSETNING

Målet med oppholdet er opplæring, utprøving, mestring og trygghet i friluftslivsaktiviteter. Overordnet mål er å videreutvikle psykiske og fysiske ferdigheter som grunnlag til økt aktivitet i turliv på sin hjemmearena. For å øke tilfredshet og trivsel i et hverdagsperspektiv.

ORGANISERING OG INNHOLD

7 dager. Gruppeopphold med 6- 8 deltagere

VIRKEMIDLER:

 • Overnatting i hengekøye eller Lavvo/telt i Fagerlia med utsikt over Meråkerbygda eller Åsberga på Stordalen (rullestolbrukere)
 • Smart pakking, smart og god turmat
 • Kanotur, både utprøving og utvikling av ferdigheter.
 • Fisketur og håndtering av fiskeutstyr og fiskestang
 • Bygge gapahuk og lære å lage bål.
 • Klatreparken eller tur til flerbruksanlegget i Grova.
 • mappe/hefte med tips, råd og info vi har vært igjennom i løpet av uka.
 • Kartlegging og etablering av kontakt hjemkommune
 • Kombinert med varmebasseng, avspenning og fysioterapi
 • Bli kjent med andre turentusiaster i samme situasjon.
 • Aktivitetshjelpemiddelutprøving for turer på terreng/sti med hjelpemiddelleverandører

 

Hver deltager får et tverrfaglig team bestående av fysioterapeut, sykepleier/vernepleier og ergoterapeut som gjennomfører innskriving og følger opp individuelle tilpasninger, kartlegging og oppfølging med sentrale personer i hjemkommune. Samarbeidet er sentralt for å sikre best mulig oppfølging etter endt opphold. Både for å kartlegge begrensninger, men også mulighetene for friluftsliv der hvor du bor.

Meråker Kurbad er en døgnbemannet institusjon med sykepleiere/vernepleier, på kveld og natt. Vi yter derfor hjelp og tilsyn ved behov. Ved behov for egen ledsager ta kontakt med Meråker Kurbad.

Vi har idrettspedagog og flere i fagstaben som har tatt kurs i tilrettelegging av fysisk aktivitet for ulike funksjonshemminger av Norges Idrettsforbund. Deltagerne får medisinsk tilsyn av lege ved behov. Sosionom tilbys også etter behov.

FASILITETER
Organiseringen av oppholdet vil foregå i vårt nye tilbygg tilpasset funksjonshemmede. Det er 8 store tilrettelagte rom med plass til ledsager tilknyttet kjøkken og spiseområde. Det er god plass for rullestolbrukere, to av rommene har takheis, samt opp- og nedheisbar servant. Alle rommene er utstyrt med store bad og regulerbar seng. Det er også en tv-stue i forlengelsen av kjøkken/spisestue som kan avskjermes med skillevegg. Denne fløyen blir avholdt deltagerne i perioden de er hos oss. Dette skaper mulighet til erfaringsutveksling mellom deltagerne under hele oppholdet. 

VARMEBASSENG:
Vårt basseng ligger i samme bygg i umiddelbar nærhet, 12,5 x 8 m og har en temperatur på kontinuerlig 34-36 grader. Vi har to bassengstoler med hjul som vi kan trille ned i bassenget. Vi har også en sitteheis i tilknytning til bassenget, denne går fint å håndtere selv om man mulighet til det.  

TRENINGSSAL:
Vi har treningssal med ulike treningsapparater for styrke og kondisjonstrening, tredemøller, ergometersykler, nustep, gangbane etc. Det går fint å ta seg fram for rullestolbrukere i vår treningssal.


UTEANLEGG:
Vi har frisbeegolf bane, asfaltert rullestol/sykkelløype. Asfaltert vei til turområder både ved Meråker Kurbad og utenfor i nærheten. Andre anlegg vi bruker er anlegget ved Meråker skole og videregående skole. I Grova har vi tilgang til universelt asfaltert løype i naturskjønne omgivelser. På Stordalen har vi friluftsområde bygd av Nord-Trøndelag Turistforening tilpasset funksjonshemmede. I Fagerlia er mulighetene store til opplevelser i høyden.

INNEANLEGG:
Vi samarbeider mye med Meråker Videregående skole, og har tilgang til alle deres hallanlegg ved behov. Meråker Videregående skole er en landslinje innen idrettene langrenn, skiskyting, skyting og fotball, de har også friluftslivslinje. Friluftslivselevene og lærere deltar sammen med oss på deler av TurLivetUka.

LEDSAGER:
Dette oppholdet er i utgangspunktet uten ledsager. Skulle det likevel være behov for ledsager eller at foresatt er med, ta kontakt med Meråker Kurbad. For 16 år og eldre er det egenandelstak 2 som gjelder i forhold til betaling.
 
Foresatte kan ha rett på opplæringspenger. Lege ved Meråker Kurbad er behjelpelig med å fylle ut søknad. Snakk gjerne med NAV om dette før oppholdet eller les mer om opplæringspenger på NAV sine hjemmesider. https://www.nav.no/no/person/familie/sykdom-i-familien/relatert-informasjon/opplaeringspenger
Er det behov for besøk av flere foresatte/søsken til en deltager, må dette avtales i god tid på forhånd på grunn av booking. Pris for overnatting med fullpensjon er 650 kr pr døgn for voksne over 16 år. For barn under 16 år er prisen for fullpensjon 500 kr pr døgn.

Eks på program (med forbehold om endringer)

Kl

Mandag

Tirsdag

Onsdag

Torsdag

Fredag

8.30

-9.15

 

Frokost

Frokost

Frokost

Frokost

09.30-12

Ankomst og innsjekk 11

Velkomstmøte kl 11.30

Topptur

Topptur i rullestol/sykkel

Aktivitetshjelpemiddelutprøving

Tur og aktivitetsdag for hele huset, oppmøte kl 0930

Klatreparken

Tur til Grova.

Kano og Fisketur

 

12-12.45

 Lunsj

Lunsj ute

Lunsj ute

Lunsj ute

Lunsj ute

13-15

Innskriving

Fortsettelse på tur

Bygge gapahuk og innføring i båltenning

Klatreparken

Kano/fisketur

 

15.30-16.15

Middag

Middag

Middag

Middag

Middag

17-19.30

Bli kjent aktivitet

Med turrelaterte oppgaver

Gruppesamtale med tema utfordringer, råd og tips på tur.

18.30 Basseng

Individuelle samtaler/karlegging av hjemmesitasjon

18.30 Basseng

1730 Avspenning

 

1830 Basseng

 

       Sosiale-          

     aktiviteter

19.30-20.15

Kveldsmat

Grillkveld i lavvo

Kveldsmat

Kveldsmat

Kveldsmat

      Kveldsmat

2030 og utover

 

Bingokveld

Sosiale aktiviteter

Sosiale aktiviteter

Sosiale aktiviteter

 

Helg

Lørdag

Søndag

Mandag

8.30

-9.15

Frokost

 

Frokost

Bålkaffe og lang frokost

Frokost

09.30-11.30

Avreise turmål overnattingstur kl 10

 

Pakking, Utsjekk

12-12.45

Lunsj

 

Lunsj

 

 Lunsj

13-15.30

Rigge tur-plass. Sette opp telt/Lavvo etc.

Nedrigging av lavvo/telt og pakking av sekker. Reise tilbake til kurbadet kl 14

Utreisesamtaler og

 avreise

15.30-16.15

Middag

Turtaco

Middag

 

17-19.30

Turquiz og sosialt rundt bålet

Utpakking dusj og hviletid

 

19.30-20.15

Kveldsmat

 

Kveldsmat

Basseng for de som ønsker kl 20.00